Dashboard | +Follow
♥My Secret Online♥
SELAMAT PAGI MALAYSIA !
Sunday, April 14, 2013 • 11:33 AM • 0 Buah Tangan

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh people! :) and selamat pagi semua.i don't know what to post actually. sebenarnye sekarang nie baru balik dari bawak kereta dengan mama and tasya. done post :) assalamualaikum.
THROW BACK! AFTER KENDURI :)

camping of KELANA H! :)
Saturday, April 13, 2013 • 6:45 PM • 0 Buah Tangan

Assalamualaikum wbt people! now i'm freaking tired sebab baru je balik dari camping dekat telaga batin of kelana H trip for 3 days 2 night. Dieorang sporting gile. this is not the first time aku join kelana H. second time maybee. bila dah join kelana H officially yang di iktiraf dari jabatan pendidikan negeri terengganu, tak boleh buat acuh tak acuh je kalau ada ape ape program. but this moment like hell sebab tak best pun! actually kami kelana H this time kena jaga budak-budak sekolah menengah ape entah. perangai dieorang cuma Allah je yang tahu. Nakal sesangaaaaaaat! lelaki perempuan semua nye same je! Uurgh! so sabar jelah. yang budak-budak lelaki nie pantang je nampak aku, panggil sayang ku lah, ape lah. Adooiiiii. takde respect langsung. yang ade tu ade lah. kalau yang takde, habis perkataan mencarut keluar dari mulut dieorang. short post is semalam malam kebudayaan. Aku ingat ke fun lah sebab mase camp yang lepas best gileeeeeeee kot malam kebudayaan sieorang sampai erekkk kul 12 setengah gitu. semalam malam kebudayaan langsung tak menjadi. semua persembahan teruk sangat dari dieorang. tak sporting langsung! all the same! Aku, along, shida, kak emy, julia, kak ya suppost to be juri for lastnight. aku pun nak tidur dah atas meja bile tengok persembahan dieorang. musical dari semangat terus masuk restroom. akhir katanya suck je malam tu! then, ade lah moment nyee, ketua komanden putuskan persembanhan malam tu OUT! semua budak-budak mase tu muke bersalah sebab perangai dieorang mase tu hanya Allah yang tahu. aku pun naik meluat kot. lepas malam kebudayaaan, around pukul 2 kami KELANA H buat bbq pari and ayam. perghhh! dah lah mase tu lapar tahap gaban. so, tibai je ape yang ada. and lastly, walaupun jage budak nakal tapi kelana H make me feel this camp trip berguna and fun! loveyouguysssssssssss! free hug!

Dimulakan dengan bismillah dan diakhiri dengan alhamdulillah ♥
Wednesday, April 10, 2013 • 1:41 PM • 0 Buah Tangan

Assalamualaikum wbt pals! I have something for you guys. This '♥'! I'm disappearing myself for a long time.I'm sorry for all my readers. Ceh, macam perasan je kan. macam lah readers aku ramai sangat.Yang sudi membaca setiap post dalam blog aku nie di ucapkan terima kasih banyak-bayak. nie bukan peraduan siapa baca dia menang ini. i don't ever mind if no one get reading my post.Aku post nie pun just luahkan ape yang patut, story for all and it's make me feel more free kalau update about my entire life kan.GEDEBUSH!! *ade orang simbah air atas kepala* Sad betul. Haa sebab aku namyak cakap sangat kan.Haha.Nie post yang agak kelam kabut maybee sebab aku nak campur aduk kan semangkuk cerita pasal aku, sebekas pasal orang lain, sesudu pasal perasaan aku. so, keep read or i kill yeah! Evil laugh! Trolol.Suasana dalam bilik, mengadap lappy yang baru siap di baiki dan di tukar hardisk nyee kepada window 8 mungkin. di bayar dengan agak mahal sebab katenyeee tukang repair tu harga hardisk melambung tinggi. kepale hotakk hang! habis duit di bedal nye.Sad okay! Hahaha. i'm just joking and thanks sebab walaupun agak lame aku membujang berjanggut menunggu lappy aku nie. Akhirnya siap jugee! yeay! *laga kepala* Auchh! sakit oke.Heheh. Actually aku suka update blog menggunakan lappy and keyboard kepunyaan sendiri sebab lebih kepuasan mungkin.Kata amin, main lappy sepuas hati seperti 'lepas gian' Hahaha! kelaka betol honeystar aku tuh. and i'm his cococrunch for sure! Eh i'm his milk. tanpa susu, makan honeystar tak best kan. So milk complete his meal. Merepek kah aku ? lol. sebenarnye hari nie aku last day test kereta dekat ganda sebab besok aku kan mengadap pakcik berjanggut garang sebelah aku. JPJ FOR SURE! Ohh God. Demi Allah takutnye bukan kepalang lagi. gelisah je duduk rumah nie. dah lah dekat rumah aku kereta takde yang manual. So how i'm gonna keep learning ? I think it's too late maybe sebab jpj dah besok dah. So tawakal pasrah redha. That's all i need now :) senyum sinis, mate ke atas! Hanya perlu banyak doa supaya aku tak gabrah semacam besok bile test dengan jpj. make me cool! kata girlfie, watlek watcool watpeace! peace sungguh dah nie. kalau lulus besok, memang bersyukur tak terkata lah jawabnye! haha. mamam pun dah berdebar sangat dah. Yelahh kan, anak die sorang nie dah test jpj besok. mama pun tak pernah tengok aku drive ceganee. Haih --'' bimbang aku gini.And i wanna say a big thanks to Mohd zakri ikhwan sebab dah ajar aku semalam. yeah! walaupun hampir langgar dua orang kemboja semalam dekat pelabuhan tapi sempat break! kemboja tu senyum lebar lagi. so buke tingkap, say 'SORRY BANG' hahaha! that's how we learn yesterday. Semalam kereta pun tak hidup dekat traffic light. so, emergency signal is ON! Ohh my God, memang berpeluh sekali semalam. Whatever it's thanks okay!


HAPPY BIRTHDAY TO ME II
Friday, March 8, 2013 • 7:08 PM • 0 Buah Tangan





to be continue. line tak berapa okay.lambat upload gambar >:O

HAPPY BIRTHDAY TO ME !
Wednesday, February 20, 2013 • 4:29 PM • 0 Buah Tangan

MY FRIENDS IS MY FAMILY <3 ILOVEYOUALLFOREVER !
Assalamualaikum wbt :') I'm glad to praise to Allah swt because i'm still alive and can still breathing with Allah's help. Thanks to Allah swt.Di mana kita dihidupkan, akhirnya kita akan dimatikan jugaa oleh Allah swt :') So, lets say Alhamdulillah ! Alhamdulillah dan syukur ke hadrat Ilahi kerana aku sudah menjejakkan kaki ke alam yang lebih dewasa iaitu aku dah jadi girl with the age sign '18teen' ! Lol x ! korangg yang under 18teen jangan jealous tau. aku rasa tahun nie pada 'BORNDAY' saya iaitu '19 FEBRUARY 2013' is darn meaningful to me ! do you know why ? sebab kawan-2 aku ada pada BIG SURPRISED PARTY kelmarin dekat pantai pandak chendering.OhmyAllah, darn surprised me ! At first shida texted marah-2 * BRANG ! i don't know why :O lepas tu miro pandi mari ambik aku dengan julia dekat rumah.then, tetibaa je gi pantai pandak.Sakitnyee hati masa miro round tembok tengah tu ada laa dalam 4x >< Grrr ! lepas tu. miro cakap ' mu settle molek laah dengan shida.Ye marah sangat tu sampai aku sendiri pun dia panggil setangg' Hahaha ! Good act x! sampai aku pun dah menggigil mikir ape salah aku dengan shida. kawan makan kawan ?! Langkah mayat aku laah kalau aku buat gitu ke kawan aku sendiri.Aku pun dah ada amin ikhwan dalam hati aku nie *dalam hati hihi.cakap cakap dengan shida.shida macam marah-2 laa aku cakap aku ada main belakang dengan boyfiee dia.Aku memang sakit hati sangat dengar.kalau betul chemed kabo gitu ke shida, aku memang kerat 14 laah dia ! Hahaha ! haa geram aku youoolllssss ! dalam shida marah aku tu, dia kira 1 2 3 ! Aaaaaaaaarrrrrrggggggghhhhhhhhhhhhhh !! Amal curah tepung atas aku ! satu plastik habis atas badan aku.dah laa aku pakai tudung colour hitam time tu. I'm chasing for amal and all ! dalam marah-2 aku kat shida sebab dia bagi aku debooo tahap nak bunuh diri, tapi dalam masa yang sama. bertakung air prigi kat kelopak mata aku nie haa sebab terharu dieorangg bagi big surprised kat aku macam nie. Unbelievable ! Sumpah tak sangka jadi macam nie. Shida kata dia minta maaf sebab reka cerita gitu semata mata nak bagi aku nervous and demi Allah aku tak expect pun diaorang nak sambut birthday aku nie haa. I'm very touching weh *lap air mata ! Sob sob ! Apa yang mengembirakan aku ialah semua girlfriends aku ada dengan aku masa bornday aku :') Shida Amal Julia Bnaa Anis Sara ! and the boys Miroo Nizar Amir Nazmi Clark (nama dia tak ingat) hehe. tak dapat menggambarkan perasaan aku time tu. tapi yang menyedihkan aku Pkaah Miyaa and Mek tak ada time party tu :'( takpelaaaa sayang, keadaan tak mengizinkan kita jumpa kan.Understood. Hm that was a surprised ! loveyouthousand :* Again, orang macam tengok jee kat belakang.so aku pun tengok jugaaa laaa. Double What ?!! Amin datang kat aku ! Ya Allah that surprised me a lot padahal dia baru jee balik sari kelantan.baru sangat je balik :o Ya Allah sempat lagi haa dia datang semata mata untuk aku. menangis aku terharu campur baur dengan gembira. Then photoshoot ! then potong kek ! suap kek ! Aummm :D ape yangg buat aku geram ialah si amal omeyyy tu suka sangat kenakan aku. aku rasa dia banyak sekali kenakan aku haa. tepung laaa. ambik kek tepekkk kat muka aku laaa. habis tudung nge baju.Btw thanks girl ! you made my day !loveyouumuchh amal ! mmuahhhhh ! and kepada kakak aku shida. i knew it ! nie semua mesti plan dia. walaupun macam mana pun. sayangg mu shida salmi ! shida tak pernah lupakan kawan-2 dia :') She's a good ever after friend to me x ! bestfriend forever !loveyouuu! Mmuuuahhh x ! and julia. dia tak pernah hide semua bende dari aku. tak reti berahsia dengan aku tapi that day, you made it ! dia sangat pandai menipu untuk rahsiakan plan itu dari aku. whatever it's thankyou girl x ! loveyaaaa !mmuahhhhhh !  and for my liltle kepinggg girl Bnaa ! haa dia gadis bertudung merah yang comel omeyy tu thankyou for the big surprised me dear ! Bnaa sangat baik dan comel ! Dia nie budak yang bawak kek kemari kesitu kesini. tak dapat nak kenakan Bnaa sebab takut kek tu jatuh je haaa. Hehehe. loveyousayanggg x ! Mmuahhhh ! also to my pendekk girl anis ! She's a cutiest girl.anis pakai masa tu agak comel and muslimah orangnyaa. maklumlaahh baru lepas balik dari sabasun pergi hantar baju.haha.btw mimie tahu anis penat tapi masih celebrated my birth !loveyouuumekcekkkk ! Mmmuahhh ! and also for my kakak, sara bazlin. aku rindu sangat dekat dia tapi alhamdulillah masa tu dia datang walaupun lastmin sebab dia baru balik kerja haa. penat kan tapi she still coming.thanksyou sara.loveyouuuuu x ! muahhhhh ! and for my boys mirooapandi ! thanks for bersubahat dan buat aku pening dengan pusing tembok tu macam orang gilaaa hahahah!! that day dia jadi twin aku sebab pakai baju same. baju jeans ! Ahaha.thanks for being my photografer untuk aku pada hari tu .sayanggg mu twin !! kepada nizar onepack ! haha.thanks weh sebab datang walaupun masa tu dah beransur nak balik dah tapi still gagah posinggg bila orang nak ambil gambar. lol x! nizar pun baru balik kerja act ! and kepada amir nazmi and clark tu ! thanks for coming and that surprised me too !! sayang korangg !! Hehe. and lastly for my sayangggg !! guest who ? of course laaah amin ikhwan :* Thanks for coming in the middle of surprised ! walaupun penat.walaupun baru balik dari kelantan, he still drive by himself untuk celeberated bdayy aku ! That darn surprised me ! dah laa lama tak jumpa.then jumpa dalam aku sendiri tak expect dia datang. Sayangggg awak amin ! Potong kek and suap kat dia. dia suap kat aku. korang ape tahu haa. sweet ? Hahaha. biasa jelaaah. Alhamdulillah we still be together until now. practice suap menyuap sebelum wedding kitaorang nanti. hahahaha lawak doeh ! whatever it's Iloveyouforeveeeeeeer amin ikhwan bin murat <3 Muchloveyouuuu Muuuaaaaaahhhh :* !! Kepada my girlfieessss thankyou so much sayangggggg ! kau laaa kawan yang pertama dan terakhir.Ameen :) friendforever ! bestfriends forever until Jannah !! :)) sampai di sini sahaja coretan hidup dalam menjejakkan kaki ke alam 18teen. coming up for the next post . Assalamualaikum ;)

12/12/12 ♥
Wednesday, December 19, 2012 • 12:18 AM • 0 Buah Tangan

Assalamualaikum wbt :) 12/12/12 !! its that the awesome date don't you ? ramai yang tekan tweet button tentang tarikh tuh kan ? Aku niat kan masa tarikh tu aku tak harap apa apa pun time date tu just bersyukur dengan apa yang di kurniakan oleh Allah swt kepada aku. Alhamdulillah.I got to know this guy masa aku first time masuk tusyen aj :) his name wass . . actually i'm shy to tell you guys because so excited :D haha ! haktuihhh -.- kau orang must believe me. kami tak pernah hayat hidup bercakap dekat tusyen. And seriously first time masuk tusyen, bila dia masuk class, aku just cakap dalam hati *smartnyeeeee* that all :) seriously, aku takde laa timbul apa apa perasaan 'cinta' dekat dia. and lepas kami semua tak tusyen dah.aku just live like an usual .chill ! then pqahhh cakua and shida and aku lepak dekat pantai pandak petang tuh :) we had ICT (ikan celup tepung) Ouh ace ! haha. then lepak laa dekat batu batu pantai tu. pkahh pun cakap laa dekat aku. Eh mimie, mu nak tahu dok ? ade sorang budak laki tusyen dekat kita tu tanya pasal mu masa last tusyen malam tu. Aku macam eagerrr gila nak tahu whos that guy ? sebab setahu aku, aku dok feeling sape sape pun kat tusyen hari tuu :O look at me nw ! i'm effing nervous breakdown ! haha ! pkah pun cakap nama dia 'AMIN IKHWAN' at first, i dont really know whos guy of that name ? O.o haha. Maklumlah aku cuma tusyen dekat situ only one month kan.haha. idk sape tu :) hee. Then pkah pun storyy moment supaya aku kenal dia. Pkahh oun kabo lah.Alah budak laki yang mata dia lawa tu. at first dia pakai spect then pakai contact lens. aku yang ajar dia pakai. haha ! ouh dia tuh. okayy. tkde laah timbul nape nape perasaan masa tu sebab aku bergayut harapan macam orang bodoh dekat somone yang aku tunggu lebih satu tahun nie last we nothing jugeee :) yaa i dont really mind because he just give me image that he's not the right guys for me ! yeah chill mimie ! then pkahh cakap amin ask for my no hp. aku pun *smile* tiba tiba. haha. tak tahu kenapa aku smile sorang sorang haritu. shida nge pkahh cakap 'untunglaaaa' haha. haha ! untung ? yeah dapat fan. Omg ! that my friends :* Then kami kenal kenal kenal. hampir one month. . . . to be continue

❤ FREEDOM ❤
Thursday, December 6, 2012 • 2:03 PM • 0 Buah Tangan

Assalamualaikum semua terutama kepada spm candidates yang telah 'MERDEKA' sepenuhnyaaa. Eh bukan merdeka 31 ogos ke ? haha. pun boleh.Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi kerana aku dan yang lain sempat habis peperiksaan dengan tenang. tapi aku akui subject lk complicated siket hariniee. tapi apakan daya tawakal jelaaa.Alhamdulillah 3x. tadi on my way dari rumah kul 7 suku.dengan perut kosong rush gi sekolah -.- sakit perut kot. Then mama ajak gi breakfast dulu tapi aku tolak sebab dah lewat. pukul 7.45 dah kena masuk dewan dah.So, straigh to sch lalu laah. sampai je sekolah. sunyi sepi sekolah. deborrr mari beto --'' haiyaakkkk nak kata dah start exam.tak akan kot sebab start exam pukul 8 pagi. then ayo dengan pudin tetiba datang. Fuhh -..-'' haha ingat ke tkdok orang tadi pahtu ayo cakap orang baru datang 3 orang. padahal masa tuh pukul 7.40 dah. 5 mins left nak masuk hall.Aikk relax je bebudak yang lain datang sekolah dengan mata panda diaorang. eye back you know ? biasalaah study sampai pagi.tak bengkak guane mata sorang sorang (y) then lepas ketua pegawas datang apa semua. kitaorang di beri announcement suruh masuk hall. masuk laa dengan beg lk yang sedia dan semngat nak jawab lk.yang paling semangat sekali pudin laah.budak top 10 sekolah pro lk. kata guane ngakk. tapi kesian kat dia sebab sakit bahu. kurang perfect nak buat lk sebab bahu sakit.Gab 10 hari niee dia main lk jee. Usaha tu penting (double y) masa menjawab 2 hour and 30 mins. class kami jelaa duduk exam tadi.bunyi cicak jelaa dalam dewan tadi. pahtu bunyi pembaris jatuh laa, pengawas bergosip laa. haha macam macam but they all effing sporting (Y) dah laah baik.Pergh terbaik laa.lepas jawab punye jawab, time up ! check ic and angka giliran apa semua.then gurau gurau dengan pengawas.salam bersalaman :) we won't for get they all :')

tanpa melengah kan masa aku dyrah izati anis naik motor and gi rumah izati.kau tahu ape plan kami ? baca laah lagi. haha ! sampai je umah izati. tak jauh dari sekolah. dalam 8000 batu jugeee laa. lol.depan mydin kuala ibai nie je rumah dia. kitaOrang plan nak kenakan budak budak yang lain dengan buat air sirap pekat, masukkan ramuan yang penting ialah garam halus and garam kasar (YY) gilaaa kam kami ? haha .siap suruh diaOrang tunggu dulu sebab kami cakap nak buat jamuan laah siket. balik pun nak gi ambik makanan and air dulu. haha ! 100% percaya.Terbaik ! haha! kami pun buat. rasanyaaa ada satu tabung garam jugeee kiraOrang letak.haha ! darah tinggi laa.Ops terlebih sudah. sebelum tu kami niat nak main main jee. takut jugeee ada nape nape ke anak orang kan. sape tahu .haha! letak dalam jag besar  sekali dengan ice lagi. memang nampak the best sungguh laa. cuaca pun kira uat semua dahaga and we expect diaOrang akan minum air sirap tanpa was was.after that, ride to mydin and beli 2 botol air mineral besar. 1.5 liter dalam 0.79$ satu botol. then beli kerepek 2 bungkus. habis dalam 10 ringgit lebih jugeee laa. rinde again sampai laaa kat sekolah.tanpa segan silu dan malu kami ajak semua budak class minum air dengan serentak. sebab katanyaaa nak sambut merdeka kangg kena laah serentak :D lol.semua lelaki dahaga tahap gaban and minum laah air tersebut. Ya Allah they was so funny. serentak semua lelaki semburrrrrr habissssssssss. hahahahaha! you should see that guys face.aku dengan yang lain hape lagiii gelak tak kira class lain yang tengah exam.lantak laa -.- haha !

haaa tu laa minum tanpa bismillah.macam tu laa jadinyeee. lepas tu budak-2 laki terus kejar aku and yang lain. baling air sirap pekat tadi. Ohmaiiii, disebabkan terlalu pekat, lekat warna dekat tangan dengan baju. minah merah dan awang merah ! semua merah kot. haha ! that what we called 'FREEDOM' ! mak guard dengan cikgu tengok jelaaaa. yeah ! walaupun diaOrang marah memang buat bodohhh jeee. for a third time, aku kena dekat kedai moknik. pudin cuah air paip letak dalam satu botol besar dekat aku :( macam cameron highlands doh rasa.lol sejuknyeeeee >.< dia balas balik sebab bagi kat dia air sirap tadi. serve you right buddy ! hahahahahah ! then kami lepak lepak and balik :') the End. for short Only. gambar ? ada dalam cam and phone. malas agi buat masuk. penat nieee. baru balik. kayy Assalamualaikum .

The Hijabi Girl~
Lap kaki dulu sebelum masuk!
Assalamualaikum WizardsLove! Nama yang parents aku bagi panjang.tetapi apabila diringkaskan menjadi 'MIMIE'.So call me maybe.17 teen.proud to be Malaysian girl xx ;) and i'm bb' user.Do follow my twitter and blog aku yang tak seberapa nie okay.Heart ? keep telling i'm single but not avaiblable ♥ Thanks xoxo D!




CINTA AWAL DAN AKHIR
Selamat Hari Raya 2012


One BIG family.Not really big but enough to say 'cheersss'

KANDUNGAN BUKU HIDUP AKU


Hati saya telah di kidnapped
cinta tidak boleh ditukar ganti macam 'spender'


Here me again. this is real me :) i love wearing hijabi.All i do just for the sake of Allah swt.Ameen ;).Alhamdulillah saya sudah melaksanakn satu kewajipab yang wajib di ikuti dalam Islam.
In Shaa الله Bakal Imamku AMINIKHWAN
He's my prince and also my loveboo.Dear Girls, back off please :3


Assalamualaikum wbt and salam sejahtera for non muslims :) I don't care what people say, i'm in love with you.Dia jaga saya, saya jaga dia.menuju ke jalan yang diredhai الله swt.Harap dia lah yang menjadi cinta yang halal dunia akhirat buat saya.Saya bukanlah secantik sebaik sesuci selembut Siti Khadijah tetapi saya cuba untuk menjadi baik kepada dia dan semua orang and especially for my love ones ALLAH SWT TAALA! :)