Dashboard | +Follow
♥My Secret Online♥
Thursday, September 27, 2012 • 4:47 PM • 0 Buah Tangan

HEYLOVE MY PRINCE :)
Assalamualaikum wbt.malas rase nak cakap hal lain.aku nak story morry pasal budak atas nie boleh dok ? auww ~ sape tuh ek ? *ada orang tanye.so aku kena lah jawab nye. O.o dia nie husband aku *jelly :p lol.no laa saje je.kat atas nie adalah MR.LEPPO aku -..-'' what that  called ? haha saje je.rekaan semata-mata.just untuk dia.kalau aku panggil dia SENGET, ade pulak yang salah sangka kan.nanti tercetus nyaa PERANG DUNIA KE-2 or 3. entah lah aku.orang zaman lening macam-2 perangai lah kan.aiyaaa -.- tak paham aku.this time rasa nyaa jangan nak COPY PIG DOGGY aku punye called okay.deal ? jyeahh.kalau buat jugak, kan ku KICK you all :) haha wushh ganas weh.i'm just joking.by the way lama nye aku dok blogging kan.eh celah siket.aku dok suka lah design blog baru.mentahikkk kan je bila nak membuka nye.buruk rupa sungguh :( kalau boleh nak yang old temate punye lah.can nah ? *membebel je kije ! ouh hampir lupa kat budak di atas ini. let me repeat again.nie gambar time raya ke berapa entah.dok ingat mana rasanyaa --'' maklumlah tak terlintas nak memo kat mana-2.haiyaaaa apelah aku nie kan.tapi surely nie time raya baru-2 nie laa.tak terlintas di fikiran dia nak datang sebab mungkin we having crisis sebelum raya lagi.even before menjelma bulan puasa lagi kot.and firstly aku dah tak nak mikir pasal dia sebab dia just senyap tanpa bagi tagline kat aku :/ and i feel .... macam-2 lah aku rasa. then bila dia and adik beradik dia datang beraya kat rumah.aku dah macam mayat dah.habis sejuk segala bagaiii.harap tak kaku mana lah sebab before diaorang nak datang, kak ghah text aku cakap ZACK nak datang beraya kat rumah.aku hapeee lagi, pegi dapur letak kuih segala kuih yang ada and buat lah air amendee sekalipun.rasa macam serba tak kena rasanya bila nervous tak terkata.lucklyyy, julia ade support aku.nasihat kan aku apa yang patut.i should thanks to her.and masa tuh adalah dalam pukul 6.50 p.m dia sampai rumah.then as usual mama pergi sambut dulu.sampai-2 je diaorang, ZACK and adik-2 dia pergi sembahyang dulu kat surau dekat rumah aku tuh.aku ingat dia nak lari dah --'' then pergi suruh kak ghah naik dulu umah sebab time tuh kat rumah aku macam PASAR MALAM dah jadinyee.ramai yang datang :o ade jugekkk yang aku tak kenal nyee.then she said dia nak tungguh adik-2 dia dulu.kiranyaa beraya sama lah.panjang umur~ bila aku tengok je ZACK melulu datang kat aku.aku terus naik rumah *muka masam laaa :( aku just layan kak ghah dengan adik-2 dia je.actually, aku tak sepatutnye buat macam tuh.orang datang nak beraya kan.but i'm just lookin stupid in my doin.along takde masa tuh.dia raya dengan kawan-2 dia.then 5 minit kemudian, along balik lah.ZACK pun cakap nasik baik eyrien (along ) balik, kalau tak tade orang nak layan dia :o aku macam kejut gok dengan ape dia cakap.tapi aku nie EGOISS GILAAA KOT . aku tetap buat muka innocent * tak boleh blah muka gini.i mean ME YEAHH! HEELL YEAHH betol dengan perbuatan aku time tuh.mama macam dah tahu what i fell right now.Mama just bagi sign supaya aku SENYUM AND MADE EVERYTHING WAS FINE.aku just angguk macam tak semangat.FAKE ACTUALLY.bila diaorang semua dah makan minum then kak ghah mintak izin balik sebab ZACK drive time tuh.walaupun kak ghah ade lesen tapi still ZACK gatal nak drive.hahaha :) aku pun gatal tak sabar nak keluar jalan-2 dengan ZACK bila tamatnyaa SPM nanti *good expression.lol.time tuh dalam hati *JANGAN LAA BALIK LAGI !! along pun bisik kat aku yang ZACK nak jumpa aku kat bawah.and juast pergi ikut diaorang kat kereta.mula-2 dia datang kat aku.then aku dari duduk terus bangun. PRINCE : MIMIE ! TENGOK OUH.JANGAN GINI.DUDUK LAH DULU.and me silent and gerak pergi kat kak ghah dengan adik-2 dia.aku photos-2 siket dengan adik-2 dia and i'm missing them a lot KOT :') sebab dah lama tak jumpa kan.jumpa-2 pun time raya.tapi aku bersyukur sangat.adik-2 dia dengan KAK GHAH faham sangat apa yang lalui and rasa sekarang.then BOB(UNCLE) suruh ZACK alih kereta tepi siket sebab ade kereta nak lalu.oleh kerana rumah aku dah macam NIGHT MARKET, KERETA PUN DAH MACAM DEKAT EKSPO jadinyee.lol.ZACK masuk aloh kereta and duduk senyap dalam kereta.muka dia masa tuh yang amat moody the tiba-2 dia jerit DAH-2 LAH TUH! JOM BALIK ! aku macam kejut gilakot.then along suh aku pujuk ZACK balik.Actually, aku rindu sangat dia masa tuh.sebab dah lama kami lost contact di sebab kan nak SPM :') yaaa, i'm respect that but . . i dont know why aku macam tak boleh terima masa tuh. aku pun suruh along panggil ZACK balik.ZACK keluar dari kereta and datang kat aku.aku macam tunduk jelah.kalau aku nak tengok dia.mesti kena lenggok :p haha.aku nie pendek laaa.tengok lah gambar kat atas tuh.gambar pandai menipu OKAY.aku tinggi sebenarnyaa *perasan. dia senyum kat aku and i'm just silent for a long time.aku kalau cakap mesti sebak punye.that why aku tak nak cakap masa tuh.

MYLEPPO : SORRY FOR EVERYTHING :(
ME : HAH ? UNTUK APA ?
MYLEPPO : SEMUA NIELAH . . SEL . . *aku celah 
ME : OUH IT'S SOKAYY.DAH FED UP KENA GINI :)
MYLEPPO : TENGOK OUH SORRY OKAY :(
ME : NO ! MIMIE YANG PATUT APPLOGIZE SEBAB SALAH SANGKA.I SHOULDN'T TOO.
MY LEPPO : DOK EH.NIE BUKAN SALAH MIMIE.SALAH ZACK.
ME : *TUKAR TOPIK.MACAM MANA EXAM ? 
MYLEPPO : *MUKA BERUBAH.OUH SO FAR OKAY.MIMIE ? 
ME : OKAY KOT.KOT LAH.OKAY KOTT.
MYLEPPO : OKAY KOT.KOT ? APA YANG TAK OKAY TU ?
ME : TADE PAPE LAH.CUMA ADDMTAH JE JENG SIKET.
MYLEPPO : INGAT.BELAJAR ELOK-2 OKAY.FOKUS DULU.
ME : OKAY
MYLEPPO : OUH YAA.BARU NIE ADE HANTAR WISH BIRTHDAY KAN ?
                 SORRY, ZACK TAK PAKAI HP DAH.LAME DAH TAK PAKAI.

ME : HAH ? WISH ? AHU GOK.
MYLEPPO : TENGOK OUH.CE TENGOK SINI GOK.CE PANDANG ATAS.
ME : TINGGI NGAK EKPUNG.
MYLEPPO : *SMILE ~ HORN!! HORN !
ME : TAK PELAH GI LAH BALIK TUH OKAY.LEWAT DAH EH.
MYLEPPO : HMM :( OKAY LAH.
ME : BYE.
MYLEPPO : BYEE~ JAGA DIRI.GOOLUCK SPM OKAY :) 
ME : OKAY :) GOODLUCK TOO.

then diaorang pun balik ~ aku belari pahtu masuk bilik *buang lens terus nangis macam budak kecik.MAMA masuk, aku terus panggil mama and mama terus peluk aku.MAMA : DAH-2 ANGAH.JOM MAKAN OKAY.ME : TAK NAK MAKAN DAH :'( .MAMA : JANGAN GINI.ORANG DATANG BERAYA RUMAH KITA KAN.JANGAN LAYAN LEBIH KURANG JE.TAK BAIK TU ANGAH~ .ME : DAH ANGAH NAK LUPA DAH DIA MAMA~ TAPI BAKPE SEKARANG DIA MUNCUL LAGI ?? :'( .MAMA : OLOLO~ DAH-2 ANGAH.MAMA TENGOK ZACK OKAY JE.DIA NAK BELAJAR DULU ANGAH.ANGAH KENA LAH BELAJAR MACAM DIA JUGAK.MAMA SETUJU JE KALAU ANGAH DENGAN DIA TAK CONTACT DULU SEBAB NAK SPM DAH KAN. ME : TAPI ~ .MAMA : DAH-2 ANGAH.SABAR LAH.LEPAS SPM OKAY LAH TU. ME : TAPI AKU DOK LEH TENGOK MUKA DIA.KALAU TUH ANGAH MIKIR SOKMO DIA MAMA. MAMA : MIKIR MEMANG LAH MIKIR ANGAH.DIA PUN FIKIR JUGAK KAT ANGAH TAPI DIA SEDAR YANG SPM LAGI PENTING.ANGAH PUN KENA LAH JADI MACAM ZACK.FOKUS SPM DULU.LEPAS TUH BARU LAA NAK ON BALIK PUN OKAY :') DAH-2 JOM KITA MAKAN.JANGAN LAH NANGIS.MALU KAT ORANG NGAT.KEKGI ORANG FIKIR APE PULAK NYEE.JOM~ . ME : OKAY MAMA*LAP AIR MATA.MATA DAH BENGKAK DAH. BANYAK LAGI TAPI MALAS NAK DETAIL SANGAT :) ASSALAMUALAIKUM :* MAMA ! YOU'R EVERYTHING TO ME.THANKS *HUGGING!


The Hijabi Girl~
Lap kaki dulu sebelum masuk!
Assalamualaikum WizardsLove! Nama yang parents aku bagi panjang.tetapi apabila diringkaskan menjadi 'MIMIE'.So call me maybe.17 teen.proud to be Malaysian girl xx ;) and i'm bb' user.Do follow my twitter and blog aku yang tak seberapa nie okay.Heart ? keep telling i'm single but not avaiblable ♥ Thanks xoxo D!




CINTA AWAL DAN AKHIR
Selamat Hari Raya 2012


One BIG family.Not really big but enough to say 'cheersss'

KANDUNGAN BUKU HIDUP AKU


Hati saya telah di kidnapped
cinta tidak boleh ditukar ganti macam 'spender'


Here me again. this is real me :) i love wearing hijabi.All i do just for the sake of Allah swt.Ameen ;).Alhamdulillah saya sudah melaksanakn satu kewajipab yang wajib di ikuti dalam Islam.
In Shaa الله Bakal Imamku AMINIKHWAN
He's my prince and also my loveboo.Dear Girls, back off please :3


Assalamualaikum wbt and salam sejahtera for non muslims :) I don't care what people say, i'm in love with you.Dia jaga saya, saya jaga dia.menuju ke jalan yang diredhai الله swt.Harap dia lah yang menjadi cinta yang halal dunia akhirat buat saya.Saya bukanlah secantik sebaik sesuci selembut Siti Khadijah tetapi saya cuba untuk menjadi baik kepada dia dan semua orang and especially for my love ones ALLAH SWT TAALA! :)